top of page
Vyhledat
  • Obrázek autoraMarie Bohůnková

Úspěšný závěr sezony v Colere

Aktualizováno: 13. 4. 2021

Na poslední závody letošní sezony jsme jeli do italského Colere, kde se konaly FIS juniorské závody a Mezinárodní mistrovství Itálie.



Jeli jsme společně s reprezentací, a tak rakeťáckých zástupců bylo více. Za nás jela Kája Výtvarová a Lukáš Pomykal a také juniorští reprezentanti - Anička Halašová, Klára Varmužková, Maty Turinský a Tomáš Tůma.

Ve čtvrtek byl na programu trénink, kdy nám vyšlo krásné počasí a užili jsme si ho na maximum. V pátečním juniorském závodě se nejela kvalifikace a jezdci byli do svých rozjížděk rozděleni podle FISových bodů. Kája Výtvarová se musela probojovat přes preheat do hlavních rozjížděk, ale to bez problému zvládla a postoupila do top16. Lukáš Pomykal i Maty Turinský ve svých prvních rozjížďkách také postoupili. Nakonec se všichni 3 umístili na dělené 9.příčce. Suverénně ale postupovala Anča Halašová až do velkého finále, kde nakonec obsadila skvělou stříbrnou pozici.



 

Sobotní závod byl nabitý konkurencí a na start se například postavila i olympijská vítězka Michela Moioli. V kategorii holek z kvalifikace postoupila Anička z 5.místa a Kája Výtvarová z 13.místa. V semifinálovém boji si pak Anča vedla skvěle, když vedla před italkou Raffaelou Brutto, ale v závěru trati bohužel došlo ke kontaktu a Anča závod nedokončila. Kája vypadla v první rozjížďce.


Na start klučičích závodů se postavilo 65 jezdců a přes kvalifikaci se do finálových heatů dostal jak Lukáš Pomykal tak Matyáš Turinský. Bohužel se neprobojovali přes první rozjížďky, ale i tak jeli skvělý závod. O nejvetší český úspěch se v sobotu postarali seniorští reprezentanti. Ve velkém finále si Jan Kubičík dojel pro 4.místo a Radek Houser bral 2. příčku.


Kolik naši jezdci získali bodů a jak si vedli i ostatní najdete zde.


Po závodech nás už čekala jen dlouhá cesta domů, která se bohužel musela obejít bez zastávky u moře a nakonec ani u jezera. Všem závodníkům patří velká gratulace a těšíme se, že v příští sezoně si závodů užijeme trochu víc.





163 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page