top of page
Vyhledat
  • Obrázek autoraMarie Bohůnková

První závody roku 2021

Aktualizováno: 13. 4. 2021

Na první závody letošní sezony jsme jeli do Itálie, konkrétně do střediska Corno alla Scalla. V době koronaviru nebylo úplně lehké se do zahraničí dostat, ale po absolvování testů a zajištění všech vyjímek jsme úspěšně vyrazili (a i přes kontrolu italských carabinierů úspěšně dorazili).





 

Na pátek byl v plánu trénink, na sobotu a neděli závod. Trénink jsme absolvovali a těšili se na závod. Bohužel sobotní ráno už od začátku nevypadalo dobře. Několik hodin se odkládal start a nakonec pořadatelé rozhodli o zrušení sobotního závodu. Nedělní počasí už ale bylo na naší straně a my mohli rozjet závod. Každý závodník absolvoval jednu kvalifikační jízdu a všichni čeští závodníci ji zvládli a postoupili do finálových jízd. Kája Výtvarová i Vici Pololáníková se potkaly v první heatu a seřadily se na nepostupových místech (3.a 4.). Lukáš Pomykal ve své rozjižďce obsadil také nepostupovou příčku.




Mohli jsme ale nadále fandit dalším rakeťákům z juniorské reprezentace, kteří se probojovali až do finálových bojů. Matyáš Turinský zvítězil v malém finále, Kája Dobrá mezi dívkami také. Nejlepšího výsledku dosáhla dvojice holek, které obsadily ty nejvyšší příčky - Klára Varmužková stříbro a Anna Halašová zlato. Mezi klukama bral bronz juniroský reprezentant Vojta Trojan.


 

Po náročném závodním dni jsme věnovali dostatek času regeneraci v podobě dobré večeře a další den ráno vyrazili domů. Cestou jsme si neodpustili zastávku u moře a první koupačku (i když asi jen na 5 vteřin).



Kája Výtvarová 12.místo

Vici Pololáníková 13.místo

Lukáš Pomykal 19.místo



Na první závod super výsledek a pokračujeme dál!





 

Galerie ze závodu


62 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page