top of page
Vyhledat
  • Obrázek autoraMarie Bohůnková

Tipy triky na pumptracky

Ačkoliv se nás letos sníh nechtěl pustit, tak už jsme odložili snowboardy a vrátili se po dlouhé zimě zpátky k prknům na kolečkách. Na začátku to bylo klasicky životu nebezpečný, ale po pár jízdách už většina jezdila jak draci.



Jezdit po rovině nás ale moc nebaví, takže jasnou volbou jsou pro nás pumptracky. A hlavně jsou ideální trénink pro jízdu na boulích.


Tady Vám přinášíme tipy na naše oblíbené asfaltové pumptracky v okolí Prahy.


 

Nupaky


Pumptrack v Nupakách navštěvujeme často hlavně proto, že se na něm naučí úplní začátečníci, ale zajezdí si tam i ti, kteří se toho nebojí. Najdete tam dva pumptracky - jeden menší (3 boule, klopka, 3 boule, klopka) a jeden větší, který už je náročnější, ale tím zajímavější. Do Nupak jezdí hodně bikeři, ale pro nás longboarďáky je také ideální. Koloběžky jsou všude to nemá cenu komentovat :D.



Menší pumptrack



A takhle vypadá větší pumptrack





Říčany


Pokud máte více času, rovnou z Nupak tak přejeďte do Říčan, je to kousek cesty. Sportovní areál, který je u Základní školy U lesa, by si přál mít ve svém okolí snad každý. Atletický ovál, fotbalové i víceúčelové hřiště, venkovní posilovna, skatepark a hlavně pumptrack - vše na jednom místě. Doporučujeme vyrazit tam na celé odpoledne. Co se týče pumptracku - opět jsou tam dva (jeden maličký) a druhý, u kterého bychom ty boule ani nespočítali. Po pár kolech Vám totiž ty nohy fakt hoří. Ale stojí to za to!






Benešov


Posledním pumptrackem, který Vám dnes představíme je pump v Benešově. Je to trochu dál, ale za to lepší zážitek. Jedná se o jeden pumptrack, který má ale několik možností průjezdu. Tím pádem to určitě není monotónní jízda do kola. Ale dávejte bacha, více směrů zvyšuje nebezpečí srážky s někým jiným. Rozhodně se ale v Benešově nebudete nudit.





 

Je jasné, že pro zkušené longboarďáky tyto pumptracky nejsou žádné velké objevy. Nicméně věříme, že třeba někteří z Vás vyrazí na víkendový výlet právě na long. Pokud Vás láká se na pumptracku naučit, ale nevíte jak na to - určitě můžete vyrazit s námi. Stačí jen napsat!


A co vy? Znáte nějaké další? Tipy na nová místa bereme všema deseti.


Tak zase příště u dalších tipů triků paaa!




137 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page