top of page
Vyhledat
  • Obrázek autoraKáča Louthanová

Začínáme novou sezonu Českého poháru!

První závody sezóny no a hned to pěkně cinklo. Celá výprava začala už ve čtvrtek, kdy jsme se vydali na sever do Vítkovic v Krkonoších. Dobrodružství začalo už cestou na naší chatu, která se nacházela uprostřed sjezdovky, ale zvládli jsme to bravurně.



V pátek nás čekal první společný trénink všech kategorií. Trať byla celkem krátká, ale rychlá a zábavná. Start s velkým wutáčem, náročný klopky a pár pěkných boulí. Trénink byl celkem dlouhý, takže jsme všichni ocenili, že nás k naší chatě tentokrát vyvezla poma. Následovalo mazání a příprava snowboardů, večeře, videocoaching a pořádné protažení všech bolavých svalů.



V sobotu nás čekal první závod, počasí bylo celkem aprílový, ale nakonec jsme se dočkali i sluníčka. Dopoledne začali junioři, kde se nejlépe umístil na 5. místě Lukáš Pomykal. Odpoledne se do tratě pustili rookies a naši nejmladší v kategorii kids, kde jsme měli hned dvě zastoupení ve velkém finále. Závodní premiéra pro dvojčata Panuškovi a hned boj o ty nejcennější medaile. David se umístil na skvělém 2. místě, Adam bral bramborové 4. místo. Kategorii rookies pak ovládl Mára Měřička a bral zlato. Byl to dlouhý den, takže i s medailí se muselo šlapat k chatě pěšky a kolotoč začal celý znovu..namazat prkna, protáhnout všechny svaly, večeře a pořádný videocoaching.



V neděli jsme začínali od 0 a s crossovým závodem se konal zároveň i závod freestylový, kde jsem měli zastoupení v podobě Matyáše Štefky (5.místo), juniorské reprezentantky Kláry Varmužkové (3.místo) a Marka Měřičky (3.místo). Začali opět junioři, kteří se museli poprat s deštěm a měkkou tratí.  Nejlíp tomu čelil David Babáček, který se umístil na 11. místě. Po obědě začalo trochu přituhovat a na scénu se vrhli rookies a kids, kde se naše dvojčata opět probojovala až do velkého finále. Tentokrát to dopadlo lépe, cinklo to hned dvakrát. David bral opět stříbro a Adam si tentokrát vybojoval bronz. Byl to bomba víkend, tak snad se do Vítkovic zase brzo vrátíme!



97 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page